Без прилагане на строги мерки в Русе

5
Областният щаб: Ще съдействаме, но прилагането на контрола ще бъде затруднено
Областният щаб: Ще съдействаме, но прилагането на контрола ще бъде затруднено Снимка: Dunavmost

Областният щаб за новите противоепидемични мерки: Ще съдействаме, но прилагането на контрола ще бъде затруднено

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев проведе работна среща с част от институциите, включени в Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Поводът на срещата беше издадената по-рано през деня заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която отново се налагат част от противоепидемичните мерки за намаляване разпространението на COVID-19. Целта беше чрез срещата да се постигне пълна координация между институциите за упражняване на ефективен контрол по изпълнението на обявените заповеди.

Общата оценка на присъстващите беше, че прилагането на контрола ще бъде затруднено с оглед специфичните изисквания и съответно очакваното поведение и реакция на гражданите. В крайна сметка всички институции изразиха готовност за пълно съдействие, като в близките дни ще бъдат контролирани посочените допълнителни ограничения в заповедта на министъра от днес.

За момента Областният оперативен щаб не предлага прилагането на по-строги мерки на територията на областта, с изключение на тези от заповедта на министър Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук