Без премии и добавки за Коледа

0
такива ще са резултатите от увеличението на цената на тока за индустрията предупреждават от работодателските организации
такива ще са резултатите от увеличението на цената на тока за индустрията предупреждават от работодателските организации

Без премии за Коледа, орязване на социални придобивки като купони за храна, съкращения на персонал и възможно увеличение на цените на стоките за крайните потребители - такива ще са резултатите от увеличението на цената на тока за индустрията предупреждават от работодателските организации след получаването на първите сметки за ток.

Председателят на АИКБ Васил Велев обясни, че не може с точност да се каже с колко процента ще са по-скъпи стоките или какви ще са съкращенията на работници, тъй като производителите на външния пазар ще компенсират увеличението във фактурите през намаляване на персонала, а тези на вътрешния пазар през цените.

Работодателите обявиха какви са исканията им в сектор "Енергетика", свързани с увеличението на тока за индустрията и посочиха действията, които ще предприемат, сред които е протест на 30 септември в София.

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ще представят два сигнала следващата седмица.

За целта те ще поискат нарочна среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Единият е за двете американски централи, вторият е за бума на ВЕИ-тата.

"Защо се изкупува ел.енергия без разрешителни. Има драстични случаи, в които фотоволтаици са работили нощно време. За всичко това трябва да има виновни", смята председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Работодателите готвят проект за закон, който да задължи предприятията-монополисти в енергетиката да декларират тримчесечните си финансови отчети, да покажат на светло собствеността си и свъзраните фирми и заплатите на мениджмънта.

Това важи за всички, които произвеждат ел.енергия, която се изкупува на преференциални цени.

Според Кирил Домусчиев в България има инсталирани мощности за 12000 мегават часа, които се изкупуват на преференциални цени, а реалното потребление е едва 3500-4500 мегаватчаса.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари