Без общо решение завърши Консултативния съвет при президента

0
На заседанието не е присъствал нито един представител на КПКОНПИ
На заседанието не е присъствал нито един представител на КПКОНПИ Видео: NOVA

КСНС приключи без общо становище.

Това стана ясно от изказванията на участниците в Съвета след края му.

Темата на КСНС беше „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки”. Той беше свикан в разгара на скандалите с евтини апартаменти.

На заседанието не е присъствал нито един представител на КПКОНПИ. От Комисията излязоха с позиция, че атаката срещу нея идва от двама олигарси и една политическа партия - "за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това", предава NOVA.

"Предложеният проект на промени в антикорупционния закон беше получен на самия КСНС. Няма как от 15 човека да се постигне съгласие. Повечето от абзаците се повтарят от предишен КСНС", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Постигнахме съгласие, че трябва да се направи анализ на антикорупционното законодателство и комисия", каза още председателят на парламентарната група.

Бяха отхвърлени от премиера Борисов и управляващите направените от президента Радев и мен предложения за обща декларация. Не се прие да има поправки или нов антикорупционен закон”, заяви Корнелия Нинова.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари