Без глоба ако не предадем уникалния код за електронно преброяване

2
До 24 септември предлагат от НСИ да се удължи срока за електронното преброяване
До 24 септември предлагат от НСИ да се удължи срока за електронното преброяване Видео: Кис 13

Заради проблемите в началото на кампанията, обмислят удължаване на срока за електронното преброяване.

От Националния статистически институт са предложили онлайн регистрацията да продължи до 24 септември, като успоредно с това преброителите ще започнат да обикалят по домакинствата от 18 септември.

За една седмица в област Русе са се преброили около 10 700 домакинства и над 24 000 души, като в процентно отношение областта е от първите по активност в страната, заяви за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Териториалното статистическо бюро Диана Самхарадзе.

Уникалният код, който се получава след завършено електронно преброяване, е наличен в системата и не е фатално ако не се предаде на преброителите, когато тръгнат да обикалят по домакинствата, заяви още Самхарадзе.

Процентът на електронно преброилите се граждани е бил нисък, заради проблемите със системата в първите 2 дена от кампанията, но след като бяха остранени, активността е започнала значително да се покачва, отчитат още от НСИ.

Към края на ноември се очаква да бъдат готови първите експресни данни от преброяването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари