"Берое" спря победния ход на "Дунав" в Първа лига

0
"Драконите" продължават да са непобедени и имат равни точки с лидера "Левски"
"Драконите" продължават да са непобедени и имат равни точки с лидера "Левски" Снимка: lap.bg

"Берое" спря серията от пет поредни победи на "Дунав" в Първа лига, след като двата тима завършиха 0:0 в Стара Загора.

 

В края на срещата имаше много драматични моменти, като "драконите" изпуснаха дузпа, а удар на Георги Божилов бе изчистен от голлинията на гостите.

Така русенци продължават да са непобедени от началото на шампионата и имат еднакъв актив с лидера "Левски", който също има 17 точки, но и по-добра голова разлика, съобщи Дневник.

"Берое" пък събра 13 точки и така се изравни с третия и четвъртия в подреждането - съответно "Лудогорец" и ЦСКА.

Срещата започна с домакински натиск и още в четвъртата минута те създадоха хубава атака. Атанас Зехиров пусна с пета към Неманя Милисавлевич, който нахлу в наказателното поле и пробва фалцов удар, но топката срещна тялото на бранител на "Дунав".

В 26-ата минута русенци създадоха първата си възможност. Васил Шопов бе изведен много добре в наказателното поле, но последвалият му изстрел не намери целта. В 33-ата минута гостите получиха нов шанс да се разпишат, но Антон Огнянов не успя да затрудни Благой Макенджиев от пряк свободен удар. Секунди по-късно Ивайло Раденцов излезе очи в очи със стража, но ударът му бе много слаб и не затрудни вратаря на старозагорци.

В 40-ата минута "Дунав" направи поредна добра контра, при която Мирослав Будинов се опита да намери Васил Шопов, но той загуби равновесие, а топката се озова в Антон Огнянов, който стреля твърде неточно.

След почивката "драконите" продължиха да са по-активни и в 58-ата минута отново бяха близо до гол. Нуридин Давронов намери Будинов отдясно, той центрира към далечния край на наказателното поле, където Антон Огнянов нанесе силен удар от въздуха, но той премина встрани от левия стълб.

В 78-ата минута гостите организираха поредна контраатака чрез Антон Огнянов, който нахлу в наказателното поле и подмина Иво Иванов, но преди да намери Будинов, бранителят събори крилото и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана капитанът Диян Димов, който стреля, но стражът на домакините отрази удара му.

В 85-ата минута Ерик Почански центрира от пряк свободен удар, но Мартин Луков за пореден път се намеси на ниво и запази мрежата на "Дунав" суха. Секунди по-късно Георги Божилов бе много близо до гол за домакините, но Атанас Атанасов изчисти топката от голлинията.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари