Берлускони ще плаща 2 милиона евро на бившата си съпруга

0
Издръжката е намалена от 3 милиона месечно
Издръжката е намалена от 3 милиона месечно Снимка: ЕПА / БГНЕС

Издръжката е намалена от 3 милиона месечно.

Върховният касационен съд на Италия постанови, че бившият премиерът Силвио Берлускони трябва да изплаща месечна издръжка от 2 млн. евро на бившата си съпруга Вероника Ларио. Присъдата на висшата съдебна инстанция беше обнародвана във вторник, макар че последното заседание по делото беше през ноември м.г. и тогава прокуратурата предложи намаляване на размера на издръжката, предаде БГНЕС.

През 2013 първоинстанционен съд присъди на Ларио издръжка в размер на 3 млн. евро месечно.

Съдиите се мотивираха, че Ларио е родила на съпруга си три деца, за които трябва да се грижи, а освен това следва да може да запази жизнения си стандарт, който е имала по време на 20-годишното си семейно съжителство.

След произнасянето на съда Берлускони нарече съдийките „феминистки и комунистки”.

Адвокатът на Берлускони обжалва съдебното решение и през 2014 апелативният съд на Милано намали размера на издръжката на 2 млн. евро месечно.

Берлускони обаче реши отново да обжалва и делото стигна във върховния съд. Върховните съдии изтъкват в мотивите си, че Берлускони е един от най-богатите хора в света и разликата между неговите доходи и тези на бившата му жена е значителна. В тази връзка съдът оставя без промяна размера на издръжката за Ларио.

Берлускони се е женил два пъти и двата пъти е сключвал граждански брак. През март 1965 се жени за Карла Елвира Дал'Ольо. Бракът продължава 10 години и се раждат 2 деца – известните предприемачи Марина и Пиер Силвио.

През 1980 Берлускони се запознава с актрисата Мириам Рафаела Бартолини, известна като Вероника Ларио. Двамата имат 3 деца – Барбара, Елеонора и Луиджи. Десет години по-късно двамата сключват и официален брак.

През 2009 Ларио обяви публично решението си да се разведе. През февруари 2014 процедурата по развода беше финализирана в съда в град Монца, но съпрузите продължиха да се съдят за размера на издръжката.

В момента 80-годишният Берлускони подвържа връзка с 31-годишната Франческа Паскале, която още преди 4 години заяви, че иска да се омъжи за него. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари