Берлин призова да бъдат имунизирани възможно най-много германци

0
Искаме да ваксинираме толкова много хора, че вирусът вече да няма шанс в Германия и в Европа, каза министърът на здравеопазването Йенс Шпан
Искаме да ваксинираме толкова много хора, че вирусът вече да няма шанс в Германия и в Европа, каза министърът на здравеопазването Йенс Шпан Снимка: Shutterstock

"Искаме да ваксинираме толкова много хора, че вирусът вече да няма шанс в Германия и в Европа", каза министърът на здравеопазването Йенс Шпан

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова да бъде направено значително усилие в национален мащаб, за да бъдат имунизирани възможно най-много хора срещу Ковид-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Искаме да ваксинираме толкова много хора, че вирусът вече да няма шанс в Германия и в Европа", каза Шпан в Берлин, преди утре Германия да започне най-голямата ваксинационна кампания в историята си.

"Тази ваксина е решаващият ключ за победа над пандемията. Тя е ключът към това да си върнем живота си", подчерта той, допълвайки, че всяка допълнителна ваксинация означава по-малко заразени и по-малко починали.

Планира се ваксинацията срещу Ковид-19 в Германия да започне утре, след като днес първите дози вече бяха доставени във федералните провинции.

Първи ще бъдат имунизирани хората на възраст над 80 години, служителите в болници и социални домове.

Шпан предупреди все пак, че предвид мащаба на кампанията, първоначално е възможно да има някои проблеми.

Целта на германското правителство е да може да предложи ваксина на всеки желаещ до средата на идната година, повтори министърът.

Шпан очаква до края на 2020 г. да бъдат доставени 1,3 милиона дози от ваксината, а до края на януари - доставките да нараснат до 700 000 седмично. До края на март се очакват над 10 милиона дози от препарата на "Пфайзер" и "Бионтех". Още 1,5 милиона дози се очакват, след като в началото на януари ЕС одобри и ваксината на "Модерна"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари