Белодробната болница в Русе ще подмени амортизираната апаратура

1
Какво предвиждат инвестиционните намерения на лечебното заведение
Какво предвиждат инвестиционните намерения на лечебното заведение

Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще подмени амортизирана медицинска техника с нова през 2021 г.

Инвестиционните намерения на лечебното заведение предвиждат да се осигурят: спирометри, апарати за кръвно налягане, бронхоскопска апаратура, хладилници, фризери  – 25 000 лева; климатизация на част от помещенията за лежащо болни – 20 000 лева; подмяна на рентгенов апарат – 50 000 лева; закупуване на система за изследване на дишането – 120 000 лева; закупуване на системи за озониране – 15 000 лева. Заедно с това има и текущи инвестиционни дейности, свързани с поддръжка на материално-битовата база.

Финансовият резултат на болницата през 2020 г. е счетоводна печалба в размер на 87 571 лева, при реализирана счетоводна печалба в размер на 76 922 лева през 2019 г.

Реализирани инвестиционни мероприятия през 2020 г. са свързани отново главно с обновяване на медицинската апаратура. Закупени са със собствени средства и дарения – спирометър, апарат за неинвазивна вентилация, ЕКГ апарат, фибробронхоскоп, перфузори – 2 броя, кислородни концентратори – 3 броя. Завършено е изграждане на асансьор към сградата на стационара, както и рампа за инвалиди. Обновен е лабораторният комплекс с климатична инсталация, извършена е реконструкция на стаи в стационара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари