Белгийски джихадист предупредил майка си да не излиза днес

0
Броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души
Броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души

Белгийски терорист предупредил със съобщение майка си да не излиза днес и да не посещава обществени места, съобщават местни медии. 

Съобщението било изпратено от Сирия

В същото време е прихванато и друго съобщение - от брата на загиналия в Париж терорист Абделхамид Абауд - Юнес. 

Той казал по телефона на сестра си в Белгия, че се връща. Белгийските власти установили, че той е провел разговора от Саудитска Арабия. Те се опасяват, че Юнес може да е решил да отмъсти за брат си, който се смята за организатор на атентатите в Париж през ноември миналата година, пише OFFNews

Полицията е приела много сериозно информацията за двете съобщения. Броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души, като 300 войници от сухопътните части на белгийската армия са включени в охраната на улиците на белгийската столица. В сила остава и предпоследната степен на готовност за атентати в страната. 

Увеличаването на охраната става на фона на критиките, че засиленото присъствие на пехотинци не е помогнало за предотвратяване на терористичните атаки в Брюксел, при които загинаха 35 души. 

В сила са и допълнителните мерки на летището в белгийската столица, които предизвикаха сериозно задръстване по околовръстното шосе на Брюксел. Причината е, че по искане на полицейския синдикат проверките започват още преди входа в сградата. Именно такова беше условието за подновяване на полетите. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари