Беларус: Приехме руските ядрени оръжия заради действията на НАТО

1
Беларус защити обявеното от Русия разполагане на тактически ядрени оръжия като принос към собствената ѝ сигурност
Беларус защити обявеното от Русия разполагане на тактически ядрени оръжия като принос към собствената ѝ сигурност

Беларус защити обявеното от Русия разполагане на тактически ядрени оръжия като принос към собствената ѝ сигурност

Министерството на външните работи в Минск поясни, че страната е обезпокоена от безпрецедентния натиск от страна на НАТО, държавите от Европейския съюз, САЩ и Великобритания, съобщава германският вестник Die Zeit, цитиран от агенция Фокус.

"Беларус е принудена да предприеме контрамерки за укрепване на собствените си способности за сигурност и отбрана“, подчертаха от външнополитическото ведомство в Минск.

Страната не нарушава договора за неразпространение на ядрени оръжия, защото Русия запазва пълен контрол над тях, се казва още в разпространения текст. Беларус няма достъп до технологиите за производство на такива оръжия, а военното сътрудничество на ядрената сила Русия с Беларус се покрива от международното право. Предвижда се бойните глави да се държат в резерв. Освен това беларуските пилоти трябва да бъдат обучени, за да могат да управляват въоръжени с такива оръжия, допълват още от МВнР на Беларус.

НАТО отдавна практикува "съвместни ядрени мисии". Разполагането на оръжията в Беларус е и реакция на санкциите, наложени от Запада, които бяха съпроводени с разместване на военни от Алианса в непосредствена близост до границите на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    Ах тези украинци
    На Изток нападнаха Русия , на Запад се готвят да нападнат Белорусия и другарят Лукашенко ! Много ми е странно как при такава голяма еврейска диаспора в Украйна , те се превърнаха масово в нацисти ? А през Втората световна война те имат убити 8,000,000 човека от германците. Чудни неща ?
  • 4
    1
    Хм
    Ето,че справедливостта не може да се укрива вечно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари