Бедствено положение в Сливо поле

6
Обстановката в Русенско е усложнена заради силния вятър и снеговалеж
Обстановката в Русенско е усложнена заради силния вятър и снеговалеж

Обстановката в Русенско е усложнена заради силния вятър и снеговалеж, но няма населени места без ток и вода.

Община Сливо поле е обявила бедствено положение, съобщи заместник-областният управител на Русе Валентин Колев, цитиран от БТА.
Пътищата от Русе за Силистра, за Бяла и за Кубрат са затворени за движение на камиони над 12 тона. Ограничено е движението за всички превозни средства по пътя Русе - Разград, на територията на област Русе. Затворена е и третокласната пътна мрежа в региона.

Колев обясни, че в училищата в община Сливо поле днес няма да се учи. Затворени за движение са пътищата Борисово - Стамболово и Борисово - Юделник.
ГКПП "Дунав мост" е почистен и отворен за движение. Опашката от камиони в района на граничния пункт при Русе достига шест километра. На територията на Румъния е забранено движението на превозни средства над 7,5 тона.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров обясни, че пътищата в общината са проходими, с изключение на Мартен - Николово и Николово - Червена вода, които се затварят всеки зимен сезон.
От хидрометеорологичната станция информираха, че скоростта на вятъра в крайдунавския град достига до 43 км/час, а температурата на въздуха е минус 2,9 градуса.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари