Бедствено положение е обявено в шест общини в Шуменско

1
Срокът на мярката е седем дни
Срокът на мярката е седем дни

Срокът на мярката е седем дни

Бедствено положение обявиха в шест общини на Шуменска област заради усложнената обстановка от силния вятър и снеговалежа тази нощ. Решението бе взето на заседание на Областния щаб за намаляване риска от бедствия, свикано от областният управител проф. Добромир Добрев, съобщиха от областната администрация.

След анализ на ситуацията в общините и тежката ситуация в северните части на областта бе решено в общините Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино, да бъде обявено бедствено положение за срок от 7 дни, считано от 09:30 часа в неделя.

Нарушаване на енергоснабдяването има във всичките шест общини, поради аварии в електропреносната мрежа. Екипи на „Енерго Про“ работят по отстраняването им и електрозахранването ще бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, каза областният управител.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов съобщи, че няма данни за пострадали хора, но обстановката остава усложнена.

По искане на Областно пътно управление Шумен на 18 ноември около 23:15 часа е затворен главен път I-2 посока Шумен към Разград, има изграден контролно-пропускателен пункт до пътен възел Белокопитово. От 00:30 часа поради обилен снеговалеж е затворен пътят Ямбол - Силистра. След кръстовището за село Хитрино обосновката е сложна, КПП е изграден на 7 км край Шумен.

Затворен е и старият път за Варна, КПП е изграден след кръстовището за село Зайчино ореше. По уверение на директора на Областно пътно управление активно се работи по трите главни пътища и в най-скоро време да бъдат отворени за движение, каза Гендов. Изградено е и КПП до село Пристое за недопускане на автомобили на главен път Шумен - Силистра.

Има данни за нарушено водоподаване на територията на общините Нови пазар и Каспичан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари