Бедрос Пехливанян: Политиката не може да е за сметка на човека!

1
Бих искал да призова всички мислещи хора от нашия град да „дезертират” от хлъзгавия път на подвеждащия политически популизъм и глупостта!
Бих искал да призова всички мислещи хора от нашия град да „дезертират” от хлъзгавия път на подвеждащия политически популизъм и глупостта!

Председателят на групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет - Русе Бедрос Пехливанян излезе с официална позиция по повод изказването на кмета на Русе Пенчо Милков на днешната сесия на местния парламент.

В нея той изразява становището си по предложението на кмета за доброволци от политическите партии, които да апелират към русенци да стоят по домовете си, и обвиненията към ГЕРБ, че са дезертирали от заседанието на Общинския съвет:

Публикуваме коментарът на г-н Пехливанян без редакторска намеса:

Да извадим повече хора на улицата, за да приберем хората от улицата!” – Така накратко може да се обобщи абсурдната идея на кмета Пенчо Милков, заради която днес трябваше да се събере Общинският съвет. Твърде много думи и твърде много патетика, незачитане на правилата, поставяне на риск здравето и живота на много хора, за да „блесне” една недомислена пиар идея… Ако се беше замислил малко извън характерната политическа екзалтация и популизъм, сигурно и господин Милков щеше да осъзнае колко нелеп е призивът му политически активисти на всички партии да бъдат изпратени с брошури по улиците, за да убеждават хората, които са на улицата и по пейките да се прибират в домовете си…

Всички, които ме познават, знаят, че в живота и работата си винаги съм се водил от принципа, че бизнесът не може и не трябва да е за сметка на човека. Същият принцип изповядвам и в политическите си каузи. Политиката не може да е за сметка на човека! Аз и колегите ми сме там, където
наистина е нужно физическото ни присъствие, енергията и интелекта на всеки от нас, за да се спасява живота, за да се решават проблеми от обществена значимост. В същия момент нашата човешка и гражданска отговорност е да бъдем пример за спазване на правилата, особено в моменти на истинско изпитание на нацията.

И понеже някои днес си позволиха да използват думи като „дезертьори”, аз бих искал да призова всички мислещи хора от нашия град да „дезертират” от хлъзгавия път на подвеждащия политически популизъм и глупостта!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари