Бебето ми живя само 9 часа!

3
Една майка загубила детето си влиза в съдебна битка с лекарите, която губи, защото в България справедливост няма
Една майка загубила детето си влиза в съдебна битка с лекарите, която губи, защото в България справедливост няма

Майка, белязана с болката от загубено дете, поиска да разкажем историята й.

Публикуваме думите на почернената Тодорка Манчева без редакторска намеса:

"Моята история е от преди 3 години. Става въпрос за починало бебе.

Терминът ми беше за 15.03.2014 г. На 09.03.14г. в 23:50ч. ми изтекоха водите без болки и контракции. Мъжът ми ме закара в спешно от там ни насочиха към отделението и ме прие д-р Матеев. За държание и отношение няма да говоря - просто беше ужас.

На 11.03.14г. сутринта ми включиха система да предизвикат раждане. И бях оставена на произвола. Д-р Рибаров и д-р Долапчиев влязоха в планово секцио, а при мен дойде акушерката, но след приключването му. Искаше да чуе тоновете на бебето, аз не ги чух и тя каза, че са заглъхнали и ме заведе в родилна зала, където д-р Рибаров констатира че раждането е започнало и главата на бебето се вижда.

Започна незабавно израждане. Получих натиск върху корема, за да се ускори раждането, но беше късно. Детето ми живя 9 часа.

Аутопсията показва масивна аспирация на околоплодна течност. Но в нашата скапана долна пропаднала държава истината е в парите.

Следствието се водеше от следовател Пенкова. Бяхме конституирани като пострадали, но информация не ми се даваше, срещите се отказваха, телефон не ми се вдигаше. Наблюдаващия прокурор се срещна само веднъж с мен след повече от 3ч.чакане пред кабинета му и срещата ни бе неофициална, за да ми каже че ще реши случая по най-бързия начин.Така и стана прекрати следствието без да влезе в съдебна зала.

Адвокатите ми и те бяха продажници.Заведоха гражданско дело като исковете са били за по 100 000 лв. без ние да знаем какви претенции имаме. След съдебни заседания адвокатката ми с адвокатката на болницата, а и с вещите лица оставаха в залата, а мен ме отпращаха. Имаше противоречия на вещите с написаното и абсурдните обяснения. Оказа се че лекуващият ми лекар не е този, който ме прие. А на всичкото отгоре в съдебна зала заяви, че знае за мен от колегите си. Акушерката заяви, че имало нещо по плацентата, но никъде не е отбелязано официално. И дори искаше да и целувам ръцете.

Имам договор с адвокатското дружество, което отказа да работи на хонорар. Искаха да са на процент като разноските по делото ги поемат те. След като прецакаха всичко и делото бе прекратено адвокат Петкова каза,че те ще заплатят разноските. Накара ме да подпиша декларация, че няма да обжалвам. Но то нямаше и как тъй като те бяха направили така да ми затворят всички врати освен една, която обаче ние отказахме да отворим. Дойде ми писмо, че съм дадена на съдия изпълнител за тия разноски. Когато звъннах да попитам какво става и защо се стигна до тук адвокатката ми заяви да се оправям,че те вече нямали полза от нас.

Допитах се до друг адвокат, който ми каза че следствието изобщо не е водено, както трябва. Дори се пошегува,че сама съм щяла да се защитя по-добре. Каза че умишлено са изпуснати всички срокове за обжалване. И той ми каза за единствения изход, който имам за да стигна до истината. Това е ексхумация на телцето.

НИЕ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗАХМЕ. И така всичко приключи.

За всичките ми твърдения по-горе разполагам с документи и при интерес от Ваша страна мога да ги предоставя.

ГОРЧИВАТА ИСТИНА Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА!!! ИМА ЕДНА ГОЛЯМА МАФИЯ. ИМА ПАРИ И МНОГО ПАРИ. И ЕСТЕСТВЕНО МНОГОТО ПАРИ ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ.

Затова и повечето пострадали се затварят в себе си, за да избегнат поне унижението на корумпираните продажници.

С уважение: Тодорка Манчева

Една от многото белязани да живеят с болка в душата за цял живот!!!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари