БДЖ: Вандали нарязаха нови седалки в реновиран вагон

0

Грубото посегателство е извършено навръх 22-ри септември, допълниха от превозвача

Чисто нови претапицирани седалки във вагон, който е пуснат в движение за първи път след извършен ремонт, бяха обект на грубо посегателство. На празничния 22-ри септември, когато цяла България отбелязва деня на своята независимост, по време на пътуването на бързия влак № 3624 от Бургас за София е установено, че няколко нови седалки в едно от купетата на прясно ремонтиран вагон са умишлено нарязани, съобщиха от БДЖ.

Подобни вандалски прояви фактически саботират всички усилия на превозвача за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. БДЖ има сключен договор за подмяна на тапицериите на 70 вагона, които поетапно ще бъдат пускани в експлоатация до края на годината, но подобни умишлени набези само ще затруднят и забавят този процес.

До този момент два са готовите и пуснати в движение вагони с подновена тапицерия на седалките, като при едва първото му пътуване единият от вагоните трябва отново да бъде спрян от движение и ремонтиран заради целенасоченото действие с нарязване на новата тапицерия.

БДЖ призовава своите клиенти да сигнализират при забелязани нередности и подобни посегателства, като информират превозния персонал или директно телефон 112. Когато имаме високи цели и изисквания като културно общество е редно и да съхраняваме имуществото за обществено ползване и да ценим усилията на институциите, които се опитват да подобряват неговото състояние, както и да бъде проявена обществена нетърпимост към тези, които умишлено го рушат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Александър
    Невинните мангали от Столипиново са се връщ али от едноседмична сватба от Факултето бе!
  • 5
    5
    Vagon
    Ами сложете видеонаблюдение! Много по изгодно от колкото пак да се прави ремонт! Който ги е нарязал,си ги взема в къщи и възстановява нови!
  • -5
    4
    до 3
    ние сме една раса - Хомо Сапиенс, това какъв цвят кожа имаш не те прави друга раса... според географските фактори са настъпили физиологични и етнически промени в различните вариации на Хомо Сапиенс.... за даскал си много неграмотен, това че повечето боклуци са мангали и пясъчни маймуни и рязани и да го кажеш открито не е нито расизъм (понеже не е възможно, вече обясних по-горе), не е и дискриминация, а проявяване на истинност
  • 6
    3
    Даскал
    Има такива екземпляри , които не са точно вандали , защото обиждате племето , а чисто и просто боклуци . Впрочем , има ги и във великите западни страни и на изток и на север и на юг. Не е въпрос на раса , а на възпитание , култура и степен на цивилизованост. Ефективните глоби и наказания дават ефект , например във Сингапур. Във Сингапур такива диващини не вървят изобщо .
  • 20
    2
    потребител
    Защо няма камери по вагоните, по този начин всеки ще си носи отговорност за стореното.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари