БДЖ компенсира пътниците от два влака

0
Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване
Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване

С безплатни билети ще бъдат овъзмездени всички пътници от бързия влак №3624 по направление Бургас – София и пътническия влак №30118 по маршрута Карлово – София, престояли няколко часа поради авария.

Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване като всеки може да избере направление и вид влак, с който да ползва компенсацията.

Технически проблем по конкактната мрежа е причина движението на влаковете да спре. На петата минута след като аварията е констатирана, дежурният диспечер от БДЖ се обръща към фирма „Детелина Дрита”, която е спечелила правото да трансбордира пътниците при технически проблеми след проведена процедура по ЗОП. Около час и половина от автобусния превозвач твърдят, че са готови всеки момент и накрая признават, че разполагат само с два автобуса и така всички хора е трябвало да бъдат обслужени само от тях. Двата автобуса пристигат около 4 часа по-късно.

БДЖ изказва извинение за претърпените неудобства на всеки от своите пътници..

Въпреки че Регламент 1371/2007, предвиждащ обезщетения за пътници при закъснения, ще влезе в сила през 2019 г., ръководството на националния железопътен превозвач взе решение да компенсира всички клиенти от двата влака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари