БЧК - Русе ще раздаде хранителни продукти на близо 12 500 души

1
Всеки хранителен пакет съдържа 15 вида продукти
Всеки хранителен пакет съдържа 15 вида продукти Видео: БГНЕС

Всеки хранителен пакет съдържа 15 вида продукти

Българският Червен кръст (БЧК) в Русе ще раздаде хранителни продукти на 12 449 уязвими жители на областта по програмата за храни и основно материално подпомагане – операция "Подкрепа", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+).

Това съобщи в крайдунавския град Десислава Дивчева - експерт в областната структура на червенокръстката организация и координатор на програмата за Русе, предаде БТА.

Правоимащите едночленни и двучленни семейства ще получат хранителен пакет с тегло почти 11 кг, а 1145 души, които са част от тричленни и по-големите семейства - два хранителни пакета с общо тегло около 38,5 килограма.

"Всеки хранителен пакет съдържа 15 вида продукти. Това са олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и консерви - зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба", обясни Дивчева.

Началото на раздаването на хранителните продукти ще бъде поставено от утре в общините Иваново и Две могили, а за град Русе - от 22 април.

Директорът на областната червенокръстка организация в Русе Антоанета Ябанозова обясни, че ще има и втори етап на програмата, когато ще бъдат раздадени месни консерви и хигиенни материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ПРОВИНЦИЯ
    Ако Ви е удобно в прованса ,това не е мой проблем
  • 0
    2
    До долния коментатор
    Във град Русе живеем във цивилизовано общество. Ако не Ви е удобно, вървете в джунглите при канибалите да ви обяснят какъв е живота .
  • -7
    1
    фсасгасгса
    половин русие чака за ляп,ам нормално,ибрикчиите сте една шепа ,умирате от самота и скука ,алкохолизирани и в цигарен дим
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари