Бат Сали се отказа от имунитета

0
Методиев е дал писмено съгласие за възбуждане на наказателно производство
Методиев е дал писмено съгласие за възбуждане на наказателно производство

Александър Методиев, по-известен с прякора му Бат Сали, е подал днес следобед заявлението си за доброволен отказ от имунитет.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание, предаде Канал 3.

Методиев е дал писмено съгласие за възбуждане на наказателно производство, което бе поискано от главния прокурор Сотир Цацаров миналата седмица. Причината - хулиганство и неподчинение на полицаите на пътя в Костенец.

Стана ясно, че по време н скандалната случка от 1 май т.г., народният избраник е заплашвал полицаите, че ще останат без работа и е размахвал депутатската си карта, като им е държал сметка защо пишат акт на циганския футболен тим на Самоков, спрян за проверка на документите.

Депутатът от ДПС е депозирал молбата си да бъде свален имунитетът му около 15.30 часа в понеделник в деловодството на парламента.

Той бе забелязан от репортери по-рано днес по обяд в Народното събрание, където се отби за кратко в стаята на парламентарната си група. В отговор на Канал 3 дали идва да внесе заявлението си за отказ от депутатския имунитет, Бат Сали отговори уклончиво, че обмисля и още не е взел решение.

Миналата седмица обаче стана ясна готовността му да го направи доброволно, след като минат празненствата по случай Рамазан Байрям.

"Той самостоятелно, доброволно ще се откаже от имунитета си, за да не възпрепяства разследващите органи", заяви в петък депутатът от ДПС Станислав Анастасов, който е зам.-шеф на ПГ на движението.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари