Баскетболният Дунав Русе ще се бори за титлата при юношите

0
Отборът на Дунав Русе надигра Балкан с 91:71 в зала "Дунав"
Отборът на Дунав Русе надигра Балкан с 91:71 в зала "Дунав" Снимка: Фейсбук / архив

Отборът на Дунав Русе надигра Балкан с 91:71 в зала "Дунав"

Баскетболният отбор Дунав Русе е първият тим, който ще спори за титлата на Държавното първенство за юноши U17. Това стана ясно, след като домакините спечелиха първият полуфинал в Русе.

Така на финала баскетболистите на Николай Николов ще се изправят срещу победителя от втория полуфинал между отборите на БУБА Баскетбол и Академик Бултекс 99, информира BGbasket.

Отборът на Дунав Русе надигра Балкан с 91:71 в зала "Дунав". Домакините успяха да си осигурят двуцифрена преднина на почивката при 52:38, след като спечелиха първите две четвърти. След подновяването на играта двата състава играха равностойно, но баскетболистите на Николай Николов задържаха преднината си и до края на мача.

Близо до трипъл-дабъл за успеха бе Теодор Трифонов, който завърши двубоя с 28 точки, 15 борби и 8 асистенции, като оформи коефициент 45. Иван Живков отбеляза 19 точки, 12 вкара Марк Шопов, с 11 е Антоан Виденов.

Александър Гавалюгов бе най-добър за Балкан със своите 28 точки, 7 борби и 6 асистенции, дабъл-дабъл от 20 точки и 14 борби записа Кристиян Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари