Бащите ще имат право на 2 месеца отпуск за гледане на дете

1
24 май няма да е национален празник
24 май няма да е национален празник Снимка: НС

Депутатите отхвърлиха предложението 24 май да бъде национален празник

Искането за промяна в Кодекса на труда беше на ГЕРБ, а парламентът го отхвърли с 61 един гласа „против“, 63 - „въздържал се“ и 77 гласа „за“.

Не бяха приети и двете поправки на "Възраждане", които предвиждаха с промени в Кодекса на труда служители в частни фирми, избрани за депутати, да имат право на неплатен отпуск за времето на мандата, а след това да могат се върнат на работа, информира БНР.

Партията на Костадин Костадинов настояваше и за възможността да има допълнителен платен отпуск на родител с едно или повече деца до 18-годишна възраст.

Единственото прието предложение беше на Министерския съвет.

Поправката на кабинета предвижда баща или осиновител да може да ползва платен отпуск до навършване на 8 годишна възраст на детето. Дава се възможност отпускът да се ползва наведнъж или на части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари