Бащата на Чочо Попйорданов се ожени

0
Да, това е моята жена до мен, казва се Диана. Щастлив съм!
Да, това е моята жена до мен, казва се Диана. Щастлив съм!

Бащата на покойния Чочо Попйорданов - Иван Попйорданов, вече е прясно женен с халка, научихме от "България Днес"

"Горчиво! Как си, младоженец", питат го приятелите, а той отговаря: "Отлично!".

Бащата на Чочо живее с любимата си Диана Андреева, която е с 25 години по-млада от него и е финансов експерт, една от 100-те най-влиятелни жени в България. Двамата са заедно от почти две години, но по-близки си стават преди месеци.

"Да, това е моята жена до мен, казва се Диана. Щастлив съм". Така бащата на Чочо потвърди присъствието в живота си на младата дама първо във фейсбук, а след това и пред медиите. Двамата дори сложиха общи снимки на страниците си, а отдолу заваляха поздравления от приятелите им.

"Заслужаваш я, Иване, да сте щастливи дълги години", "Толкова изстрада, че накрая и на теб Господ се усмихна", и т.н. и т.н. честитяха жената на бившия шеф на БНТ неговите приятели. Най-много за него се радваше Ицко Финци, който също като Иван се сдоби с млада жена и вече бебе под сърцето й.
"Такова е нашето поколение, не се даваме. Освен това, когато откриеш любовта, няма значение на колко години си", каза Финци.

Според приятелите на Диана тя не е очаквала, че с Иван Попйорданов ще станат гаджета, но била щастлива от ситуацията.
"Двамата се познават от години. Работата ги събра и като че ли не бяха влюбени от пръв поглед, но много си говореха по телефона", споделя приятелка на Андреева.
Младата жена от малка мечтае да стане циркова артистка, но днес това й се струва "напълно невъзможно". Любовта й към изкуството се заражда още в детските години - свирила е 18 години на пиано, разказа още приятелката й.

Като студентка е обиколила почти всички държави на Европа като доброволец в областта на културата. С любов за Диана говори и Иван Попйорданов. Той изключително харесва "шантавия й стил на обличане". Рошавата й прическа е нейна "запазена марка".
Също като бащата на Чочо, новата му жена си почива сред природата и обича "градинарския труд". От 2008 г. насам Андреева е директор на Обсерватория по икономика на културата, която има за цел да подпомага организациите за ефективното им включване в изграждането на културни стратегии. Тя е бакалавър и магистър по "Финанси" от УНСС.

Продължава образованието си в Софийския университет по специалност "Изкуства и съвременност - XX век" и по специалност "Кино и телевизионна режисура", Департамент по визуални изкуства, НБУ. Тя преподава и в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" от 2008 г., издадоха я от там. Автор е на множество изследвания, анализи и статии в областта на културната политика, икономика и финансиране на културата.

За щастието на влюбените не веднъж се изказваха приятелите на покойния актьор Петър Попйорданов. Всеки от тях желае щастие на Джовани, както го наричат. Под последната снимка във фейсбук с Диана Иван Ласкин сподели: "На снимката: хубава жена и идиот, който научи дъщеря ми да се гъзи и да вика: "Имала Лалка на гъза запалка:)))) Обичам те, Ваньо!". Колегите на Чочо от "Хъшове" също се радват, че Попйорданов е намерил сили да се върне към живота.
В момента Иван и Диана са в пълна хармония. Двамата често отскачат до Пловдив, където Андреева има работа, а Попйорданов я придружава и съветва.

Губи любимата Катя, с която е над 50 години

Родителите на Чочо Попйорданов - Катя и Иван, вдигнали сватба в Прага преди повече от 50 години. Двамата се запознават в Прага. Иван следва там филмова и телевизионна техника, а Катя Веселинова е студентка в Медицинския факултет на Карловия университет. През 1962 г. Иван Попйорданов се дипломира и двамата се оженват. Подписите слагат в българското посолство, а после празнуват събитието с приятели състуденти във Валщейнската кръчма. След сватбата двамата с Катя се връщат в България и на следващата година Иван Попйорданов започва работа в току-що създадения Киноцентър в Бояна. Тя става педиатър. Чочо се ражда през 1964 г. Кръстен е на дядо си Петър.

Жената на покойния актьор Петър Попйорданов – Даниела, и осиновената им дъщеричка Катя се радват, че дядо Иван е намерил любовта. "Коя съм аз, че да коментирам връзката на бащата на Чочо? Изключително го уважавам и съм му благодарна за много неща, които направи за мен", казва Даниела, която пребори онкологично заболяване и в момента се грижи за осиновеното момиченце от Чочо Попйорданов - Катя Попйорданова.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари