Баща от Русе присъства на раждането на детето му

2
Денислав Янакиев: Уникално е, всеки мъж трябва да го усети
Денислав Янакиев: Уникално е, всеки мъж трябва да го усети

Денислав Янакиев определя като уникално усещането да види как се ражда детето му

Първото бебе, чийто баща е присъствал на раждането му за 2024 г., бе изписано днес от АГ-отделението на УМБАЛ „Канев“ - Русе. Малката Ема е първата рожба на д-р Виктория Чакърова-Янакиева и съпруга ѝ Денислав Янакиев. И двамата родители са искали да видят заедно появата на белия свят на детенцето си, родено на 14 януари с перфектните мерки 49 см и тегло 3,150 кг.

Д-р Виктория Чакърова споделя, че за нея е важно бащата да е част от всичко, което се случва с жената през бременността и раждането.

„През тези девет месеца, освен че майката чака това малко човече да дойде на бял свят, смятам, че бащата трябва да е толкова голяма част от това цялото преживяване. Редно е той да присъства и на самото раждане, а не само тези девет месеца, в които ни търпят с всички наши прищевки и всякакви емоционални изблици. Трябва да присъства и в най-най-хубавия момент. Всяка една жена, която е раждала, знае за какво става въпрос“, казва младата майка. Тя е изключително благодарна на д-р Луиза Тончева, която е откликнала на молбата ѝ таткото да присъства, предава Русе Медиа.

Денислав Янакиев определя като уникално усещането да види как се ражда детето му.

„Нямах съмнения като цяло, исках от самото начало да присъствам, въпреки че много хора се чудеха. Но това е първата ми среща с моето дете и смятам, че трябва да бъда там. Аз исках да чуя първия плач, исках да бъда подкрепа на жена ми, исках и да я прегърна. Просто да мина през всичко това, тъй като е уникално чувство и смятам, че изисква голяма сила, голяма воля, просто женската сила е огромна. Препоръчвам на всеки мъж да присъства, тъй като трябва да го види с очите си. Едно е да го чуе, но да го види – различно е, уникално е“, споделя гордият баща на Ема.

В Университетската болница „Канев“ са готови да помогнат на всяко семейство, което иска да преживее тази емоция заедно.

„Даваме възможност на бащите да присъстват на раждането, след като бяхме спрели временно във връзка с ковид пандемията. За нас е радост, че вече тази година можем да предложим това, което наистина родителите търсят – а именно да са заедно в най-съкровения момент за тях, при спазване на определени условия“, казва старшата акушерка в АГ-отделението Галя Добрикова.

Всяко семейство само трябва да вземе решение, защото това е наистина един много силен емоционален момент и не всички бащи са подготвени - „Смятат, че са силни, но има си и притеснение. Така че, ако майката се чувства по-спокойна, ако бащата се чувства уверен, нека го направят. Разбира се, това се постига с предварителна подготовка и на майката, и на бащата – какво се случва в родилна зала, какво може да помогне бащата в случая, и ако така са решили да посрещнат този момент, ние сме готови да им го предложим“, казва още Галя Добрикова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Orthodox
    Ами и аз присъствах на раждането на сина ми преди 30 години, но не мисля, че такова събитие е повод да се създава медийна новина...
  • 7
    3
    Ееехххх Янакиев, Янакиев
    И какво видя. Сподели на невежите и невидялите. Чист вид на ексхибиционизъм от едната страна, и мазохизъм от другата страна. Та чакаме да прочетем какво толкова си видял.
  • 9
    2
    aqua
    Разбира се, че е "детето си", тия прости списвачи не става и чеп за зеле от тях, неграмотници и половина!
  • 11
    1
    до гладния редактор
    „На детето му“ или „на детето си“ е правилно? Чудя се, аз нито съм редактор нито съм завършил филология.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари