Басарбовския манастир осиротя

0
При тежка катастрофа загинаха игумен, свещеник и йеродякон
При тежка катастрофа загинаха игумен, свещеник и йеродякон Видео: Нова Телевизия

Тежка загуба в навечерието на Гергьовден.

Трима свещеници загинаха в жестока катастрофа на пътя между Врана и Русе. Те са от Басарбовския манастир, който е потънал в скръб след трагичната им смърт, съобщава Нова Телевизия.

При инцидента загиват игумен, свещеник и йеродякон. Те се връщали късно вечерта от погребение на свой колега в Поморие. По първоначални данни причината за тежкия инцидент е висока скорост, при която шофьорът губи управление, колата се врязва в дървото и избухва в пламъци.

Местните казват, че в тази отсечка от пътя често стават катастрофи. Началникът на пътната полиция в Разград Деян Симеонов посочи, че максимално разрешената скорост по този участък е 90 км/ч, а при преминаване през населени места тя е намалена до 60 км/ч. А конкретно за мястото, на което се е случила жестоката катастрофа, тя е 70 км/ч.  

Архимандрит Антонии и йеродякон Софроний ще бъдат погребани в Басарбовския манастир. Предстои датата и часът на поклонението да бъдат уточнени от Русенската Митрополия.

"Всички бяха хора, които всеки на своето място изпълняваше възложените му послушания и възложения от епархийското ръководство с ясното съзнание, че не служи на човек, а служи първо на Бог и на хората, които имаха нужда от духовна подкрепа", казва русенският митрополит Наум.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари