Бърза писта за автобусите от Турция

0
Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границат
Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границат Снимка: Булфото / ахрив

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март.

В това увери силовият вицепремиер Стефан Янев.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

Във връзка с разговорите през миналата седмица във МВнР с посланика на Турция вицепремиерът разкри, че правителството има уверението на турската страна, че ще бъдат спазени всички условия за спокойно протичане на изборния процес и спазването на българското законодателство. Янев посочи, че случаят, за който е бил викан посланикът в МвНР, не се е повторил и не може да се говори за рецидив.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Служебният премиер Огнян Герджиков лично се е ангажирал и прави проверка на подготовката на изборите. Вече е направил такава проверка в Русе, предстоят срещи в областите Благоевград и Велико Търново. Това заяви днес пред журналисти след заседанието на Министерския съвет Стефан Янев,служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната.

Той акцентира на подадените заявления за гласуване в чужбина. Техният брой е по-голям, отколкото подадените заявления за президентските избори в края на миналата година. Според изборния кодекс гласуването в чужбина се осъществява и без предварително подадена декларация, което създава възможност активността на вота да е по-голяма и да има известно напрежение по отношение на необходимостта да се удължи времето за гласуване в определени секции, посочи министър Янев. Той каза, че опашки са възможни във Великобритания - Лондон, в Турция и в Германия. В тази връзка са проведени разговори с ЦИК, за да може да бъде направена по-добра организация, отчитайки тези подробности. Има и възможност да бъдат командировани допълнителни служители под егидата на МВнР, които да помагат потенциалното натрупване да бъде преодоляно, посочи министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари