Барман рисува Левски и Ботев върху кафе

0

Образите на Левски и Ботев рисува в чаша с кафе барманът Владимир Стоев.

А лицата са изографисани с горещ шоколад на прах.

И това не е всичко, което успява да пресъздаде върху топлата напитка 28-годишният Владимир. Пише любовни послания, имена, рисува анимационни герои. Лицето на Кубрат Пулев било едно от първите, които прави, пише 24 часа.

Идеята му хрумва точно преди мача с Кличко, а отзивите го насърчават да продължи. Бойко Борисов, Тодор Живков, Гери-Никол, Криско са само част от десетките образи, които пресъздава в чашите с кафе за клиенти или за собствено удоволствие.

Изкуството, което развива, се казва латеарт. Тук никъде не се преподава и той е единственият, усвоил толкова добре тънкостите на красивите декорации. Справя се толкова добре, защото завършва изобразително изкуство в родния си град Горна Оряховица. Мести се да живее във Варна, където започва работа като барман в кафетерия.

Преди близо четири години започва да вкарва лично творчество в украсата на кафетата, които приготвя. Учи различните техники само от клипове в интернет. Сега вече има много последователи, често го канят да предава опита си.

Страницата му във фейсбук се радва на огромен интерес, а покрай нея хора от цялата страна го търсят, за да им приготви топла напитка с нещо специално изписано за всеки един. Много от клиентите му са чужденци, които, преди да посетят страната ни, са попаднали на неговите рисунки в чаша кафе и държат да го намерят, когато пристигат във Варна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари