Барак Обама с обръщение към народа на САЩ

1
Обръщението е във връзка с терористичното нападение в Калифорния, при което загинаха 14 души
Обръщението е във връзка с терористичното нападение в Калифорния, при което загинаха 14 души

Американският президент Барак Обама ще отправи днес телевизионно обръщение към народа във връзка с терористичното нападение в Калифорния, при което загинаха 14 души, предаде ДПА.

Обръщението в 20 часа местно време (01.00 по Гринуич) ще бъде фокусирано върху "стъпките, които нашето правителство предприема, за да изпълни най-важния си приоритет: гарантиране на сигурността на американския народ", заяви говорителят Джош Ърнест.

Обама ще предостави актуална информация за разследването на атаките в Сан Бернардино и за терористичната заплаха в по-широк план.

"Той ще повтори отново своето твърдо убеждение, че Ислямска държава ще бъде разрушена и че САЩ трябва да заложат на своите ценности - безспорния си ангажимент към справедливостта, равенството и свободата - които ще надделеят на терористичните групировки, използващи насилие, за да издигнат една деструктивна идеология", посочи Ърнест, цитиран от БТА.

Двама съпрузи откриха стрелба в социален център в Сан Бернардино в югозападния американски щат Калифорния в сряда, като убиха 14 души и раниха други 21, след което избягаха с автомобил, но бяха ликвидирани от полицията.

Нападението бе извършено от 28-годишния Саид Фарук и 27-годишната Ташфин Малик. Ислямска държава заяви вчера, че нападателите са "последователи" на групировката.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари