Бананите скачат до 4 лева за килограм по Коледа

0
В дните около коледните и новогодишните празници в България обикновено се консумират по около 160 тона банани
В дните около коледните и новогодишните празници в България обикновено се консумират по около 160 тона банани

В дните около коледните и новогодишните празници в България обикновено се консумират по около 160 тона банани 

С наближаването на коледните и новогодишни празници цената на бананите видимо се покачва и тази година вероятно ще посрещнем празниците с банани, които ще струват 4 лева килото, пише 24 часа.

В момента по стоковите тържища цената на бананите на едро почти е стигнала 3 лева – средната е 2,92 лева, докато само седмица по-рано беше 2,82 лева, а преди месец – 2,60 лева, т.е. от тогава досега бананите са поскъпнали с 12%. През ноември миналата година те са стрували на борсите 2,02 лева, т.е. поскъпването само за една година е 50%. 

В магазините вече рядко има промоции на банани и обикновено цената им е 3,30 лева, като дори в някои големи търговски вериги се продават и по 3,40 и дори 3,50 лева. За отбелязване е, че био бананите струват съвсем малко по-скъпо – 3,70, рядко 3,80 лева за килограм.

В дните около коледните и новогодишните празници в България обикновено се консумират по около 160 тона банани, но е твърде възможно тази година количеството да е по-малко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Уррраааа
    Социализма се завърна.Сега и колата ако стане кът със шуменското ,пукалчетата,бонбонки ТиК ТаК и тоблерон с шоколадови яйца,РАБОТАТА Е ЯСНА.БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА.ШУМЕТЕ ДЕБРИ И БАЛКАНИ,ШУМЕТЕ ВОЛНИ ЛЕСОВЕ....НИИ ИДЕМ БОДРИ ПАРТИЗАНИ,НАРОДНИ ВЕРНИ СИНОВЕ. И ТАКА ВЕЧЕ 45+ 32 ГОДИНИ СЛЕД 10.11.1989 ОЩЕ СЛИЗАТ ОТ БАЛКАНА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари