България се свлече с 6 места в ранглистата на ФИФА

1
"Лъвовете" сега са на 84-о място с 1279 точки
"Лъвовете" сега са на 84-о място с 1279 точки Снимка: bfunion.bg

"Лъвовете" сега са на 84-о място с 1279 точки

Българският национален отбор слезе с 6 места по-надолу в Световната ранглиста на ФИФА за октомври. "Лъвовете" сега са на 84-о място с 1279.12 точки, след като през септември заемаха 78-а позиция.

В изследвания период България изигра два мача, които загуби с еднакъв резултат 0:2 - от Литва в европейска квалификация и от Албания в контролна среща.

До края на календарната година тимът ни има вариант да се поправи, тъй като предстоят и последните две квалификации за Евро 2024 - домакинство на Унгария и гостуване на Сърбия. Националният отбор в момента няма селекционер, след като Младен Кръстаич от днес вече няма договор с БФС и очакванията са български специалист да поеме работата, пише Sportal.bg.

Съперниците в предстоящите два мача са в топ 30 на подреждането на ФИФА. Сърбия е на 29-о място с 1525.4 точки, докато Унгария е веднага след това - на 30-о място с 1521.9.

На върха в ранглистата остават световните шампиони от Аржентина, които запазват лидерството с 1861.29 точки. Изобщо топ 5 на класацията е без промени, като Франция е на второто място с 1853.11, а Бразилия е трета с 1812.2. Англия е на четвърто място, а Белгия е пета. Португалия се изкачва на шеста позиция, след като си гарантираха предсрочно участие на Европейските футболни финали. Нидерландия е на седмо място, а Испания се придвижи от 10-о на осмото стъпало.

Тези положителни промени за португалците, лалетата и Ла Фурия са за сметка на Италия и Хърватия, които слизат с по 4 места и допълват топ 10.

Най-големият скок направи отборът на Литва. След успеха над България литовците се изкачиха на 134-о място, което е по-добър резултат с 9 позиции в сравнение със септемврийската класация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари