Българският филм "Урок" тръгва по кината от днес

0
THE LESSON Trailer | Festival 2014
THE LESSON Trailer | Festival 2014

Българският филм "Урок" на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов тръгва по кината в в София, Пловдив, Варна, Русе, Севлиево, Благоевград, Гоце Делчев, Сливен, Хасково и Кюстендил от днес, съобщават разпространителите й. Неореалистичната спечели над 10 награди от престижни международни фестивали, включително призовете за дебют на Сан Себастиан и Варшава.

"Урок" разказва за млада учителка от провинциален български град, която трябва да се справи с поредния проблем в класа - кражба, извършена от едно от децата. Докато обмисля как да разбере кое е и да му даде добър урок, тя с ужас открива, че заради дългове на съпруга й семейният им дом виси на косъм и трябва спешно да намери пари.

Историята е вдъхновена от действителния случай, в който учителка ограби банка с пистолет-играчка преди няколко години и е част от запланувана трилогия за "малките герои" на нашето време: куриозни истории от новините, които казват много за българското общество. В главните роли са Маргита Гошева, Иван Бърнев и Стефан Денолюбов, а оператор е Крум Родригес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари