Българският Ел Чапо прави партия на мафията

1
Българският Ел Чапо – Васил Божков прави партия на мафията
Българският Ел Чапо – Васил Божков прави партия на мафията Снимка: БГНЕС

Божков събира в нея олигарсите, финансират я със заграбените милиарди от народа, пише Монитор

Българският Ел Чапо – Васил Божков прави партия на мафията. Ще я финансира със заграбените 700 милиона лева от държавната хазна. Ще го подпомагат останалите обвиняеми олигарси като Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и сие, които владеят мейнстрийма у нас в лицето на бТВ и разполагат с милиардите откраднати от всички нас. Олигархът-беглец Васил Божков си призна, че ще прави партия, за да клати държавата. Още в ранни зори в понеделник той пусна анкета от профила си, в която пита хората дали ще подкрепят негов политически проект. Времето за гласуване е 5 дни.

Хазартният бос с 18 обвинения на сметката си сам се разобличи, че иска да вземе властта у нас, след като видя, че с атаки срещу кабинета, премиера и отделни негови членове няма как да се скрие от правосъдието.

Междувременно още един негов съдружникМилен Ганев от Националната лотария, проговори за първи път пред „Телеграф медиа“ и опроверга лъжите му за плащане на рушвети, рекет и такса „помагане“. В късния следобед пък обхванатата от мейнстрийма на олигархията Божков (bTV) ТВ, чийто шеф Флориан Скала е пръв авер на Божков, пусна позиция, в която обяви, че ще съди сайта Блиц и Цветомир Найденов, който е основен свидетел срещу хазартния олигарх (виж карето).

Анкетата на забегналия в Дубай аферист се състои от един-единствен въпрос: Ще ме подкрепите ли за нов политически проект? По стар стил на вехтата пиарка протестърка Ивет Добромирова, която грижливо обслужва олигарсите у нас, анкетата е напълнена с тролове, които в рамките на 2 минути бяха активирани да гласуват над 500 пъти. Проверка привечер обаче показа, че повечето дори от платените драскачи са доста разколебани.

Че Божков има политически амбиции, лъсна наяве след местните избори през есента на миналата година - при задвижването на проекта бившият омбудсман Мая Манолова да се кандидатира за столичен кмет. Само преди дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че кампанията ѝ е била финансирана именно от хазартния бос Божков, като по този начин реално извади на светло нещо, което се говореше отдавна като публична тайна - че Манолова е била проект на задкулисието у нас. И чрез нея Божков е искал да се сдобие с национален играч, който първо да тръгне от кметския пост, а след това - вече стъпвайки върху маститите ресурси на най-големия град в страната, да се изстреля към парламентарния вот. Въпреки че бившият омбудсман претърпя грандиозно фиаско в опита си да седне на "Московска" 3, само преди няколко дни обяви официално, че ще се пробва отново да се върне обратно в политиката на парламентарния вот идната година. Ако се чудите откъде ще ѝ дойде финансирането - отговорът отново се крие в думите на Симеонов, както впрочем и връзката между Кадиев и политическото ГМО, водено от Манолова и очевидно финансирано от хазартния бос.

Междувременно пред „Телеграф медиа“ още един от съдружниците на олигарха беглец разби лъжите му. Милен Ганев, който заедно с брат си Димитър Ганев е акционер с 44% в „Национална лотария“, отрече да са плащали рекет или такса „помагане“ на някой от държавата. Нещо повече - той категорично заяви, че не познава финансовия министър Владислав Горанов, Менда Стоянова и други посочени в брътвежите на Божков, тъй като ги е виждал само по телевизията и в медиите. Ганев опроверга и твърденията на беглеца в Дубай, че заради промяна в законодателството от страна на държавата са се провалили преговорите с чешката компания „Сазка“ да стане инвеститор в компанията.

Това внушение беше в основата на кампанията на Божков от миналата седмица, с която той се опита на базата само на внушения да изкара, че е бил каран да плаща такса „спокойствие“ от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. „Да, имаше оферта, но, както се вижда, не се стигна до сделка. Но не заради промяна в законодателството. Промяна в законодателството към онзи момент нямаше“, заяви Ганев.

Пред NOVA брат му Димитър Ганев също категорично отрече за рекета. „Не знам Васил Божков да е плащал рекет. „New Games и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали. Не знам за среща между премиера Бойко Борисов и Васил Божков и не мисля, че такава е щяла да бъде полезна за нас”, допълни той. Коментира, че е бил викан в прокуратурата, където е дал показания и е казал всичко, което знае, показал е документи.

"Най-близките му партньори са били семейство Найденови. Ако някой знае нещо, това са те. Нашите отношения бяха партньорски, имахме общ бизнес. Чух от Найденов, че са се провеждали срещи с жени", заяви още партньорът на Божков. Разказа, че когато се срещали в офиса, секретарката ги канила в зала, правела им кафе и разговаряли, а след това си тръгвали. Само преди няколко дни хазартният бос заяви, че чешката компания "Сазка" е искала да купи 51% от лотарията за 1 млрд. евро. "Не съм присъствал на разговора с чешките представители. Офертите не са отправени към „Национална лотария“, а към Божков. Чешките инвеститори заявиха, че искат да продължим да управляваме, тоест за нас нямаше да има промяна. Цената е ниска и не бих продал на тази цена", допълни Ганев и така опроверга още една от димките на олигарха.

Черепа и Китин явно по време на карантината са гледали по Нетфликс филма „Наркос“. Не мога да си обясня тази глупост Черепа да се прави на Пабло Ескобар. Най-големият престъпник на България ще прави политически проект?! WTF! Поредната груба грешка на Васил Божков, коментира във фейсбука си Цветомир Найденов. И зададе и въпрос на олигарха – „Колко ти струваше поръчката за убийството на М.В?“, визирайки Манол Велев. Шефът на „Ефбет“ накрая категорично удари беглеца в Дубай с думите: Всички с червена бюлетина от Интерпол в партията на Черепа. С коментар за цирковете и медийните димки на Божков се включи вчера и социалният министър Деница Сачева. „Г-н Божков трябва да докаже своята невинност в съда, неговите брифинги целят пушилки“, отсече тя.

Олигархът дължи близо 2% от държавния бюджет към хазната и затова е естествено да се опитва да дестабилизира управлението на страната. Около тази теза се обединиха вчера политологът Георги Харизанов и социологът Кольо Колев в ефира на NOVA. Според Харизанов обаче обществото няма как да се върже на твърденията на Божков, защото олигархът не вади доказателства в полза на твърденията си, че му била събирана "такса спокойствие". Според Колев без доказателства обаче единственото, което ще остане, са внушенията в общественото пространство. Всичките действия на хазартния бос пък доказвали, че има за цел единствено клатене на управлението като отмъщение за разследванията срещу него. Колев обаче е категоричен, че един политически проект на Божков не би имал успех.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари