Българските превозвачи готвят протест

0
Николай Рашков: Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България
Николай Рашков: Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България Видео: БНТ

Българските превозвачи се готвят на 27 март за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност", съобщи Николай Рашков от Асоциацията на международните превозвачи, предаде БНТ.

Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвачи: "Обмисляме наш протест в Страсбург, който ще заяви позицията ни, а именно, че в сегашния му вид пакетът е безумен и недомислен. Абсолютен прецедент е как той бива прокаран да влезе в последния възможен момент в сегашния парламент."

Превозвачите се събират в събота за окончателно обсъждане, но ако в понеделник евродепутатите одобрят проекта за дневен ред, протестът ще бъде проведен на 27 март.

Ще се настоява новият Европейски парламент да преразгледа отново проекта за европейско законодателство в детайли и да не се бърза в последните дни на стария.

Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвачи: "Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България."

Според Рашков това ще се отрази на българската икономика, тъй като секторът произвежда 18% от БВП и наема около 150 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари