Българските граждани искат връщане на казармата

1
Над 70 % пък подкрепяли трудова повинност за неграмотните
Над 70 % пък подкрепяли трудова повинност за неграмотните

Патриотите и днес защитиха проектите си за връщане на задължителната казарма и Закона за резерва.

61% от българските граждани искали връщане на казармата. Тези данни представи на брифинг лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Над 70 % пък подкрепяли трудова повинност за неграмотните.

Българската армия е доста далеч от това, което се изисква, категоричен е патриотът. Връщане на задължителната военна служба ще е за срок от 6 месеца за лица над 19 г. Да има варианти и за алтернативна гражданска служба за срок от 12 месеца, предлагат още патриотите.

С промените се предвижда разделяне на военната служба на наборна - като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната, и на професионална, изпълнявана на основата на договор.

Рязкото влошаване на параметрите на сигурност в цяла Европа изисква бързи законодателни мерки. Нормативното преминаване от наборна военна служба към професионална в България е било извършено прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военностратегическа обстановка в Югоизточна Европа, са мотивите на патриотите.

ВМРО внася и промени в Закона за резерва на въоръжените сили, с които се връща военното обучение в училище. За учениците в средните училища то ще е интегрална част от учебния процес, а за неучещите средно образование ще се организират задължителни курсове.

Ще се подобри и системата за военна подготовка на студентите, включително и в посока обучението им за офицери от запаса.

Валери Симеонов отчете, че тези два закона са част от предизборната платформа на патриотите. 400 лева ще струва месечната издръжка на един войник.

Патриотите подчертаха, че много повече плащаме за бежанците. Малко под 100 милиона лева ще харчим за казарма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари