Български шахматиски записаха две победи на европейското в Прага

0
С пълен актив от 2 точки е само 17-годишната Надя Тончева, която победи азербайджанската шахматистка
С пълен актив от 2 точки е само 17-годишната Надя Тончева, която победи азербайджанската шахматистка Снимка: FIDE

С пълен актив от 2 точки е само 17-годишната Надя Тончева, която победи азербайджанската шахматистка

Българските шахматистки записаха две победи, две ремита и две загуби във втория ден на европейското индивидуално първенство по класически шахмат в Прага.

С пълен актив от 2 точки изненадващо е само 17-годишната Надя Тончева, която постигна успех с белите фигури над Гувхар Бейдулаева от Азербайджан. Победа постигна и Нургюл Салимова. Тя надигра с белите фигури Екатерини Павлиду и така се реваншира за ремито си в първия кръг на европейското първенство.

Бившата световна шампионка Антоанета Стефанова не успя да запише втора победа и стигна само до реми с черните фигури срещу сръбкинята Тияна Благоевич. Реми, но с белите, направи и младата Белослава Кръстева, която имаше за съперничка естонката Май Нарва, номер 11 в стартовия списък.

Поражения претърпяха Виктория Радева и Габриела Антова. Радева отстъпи с черните на номер 4 Нино Бациашвили от Грузия, докато Антова загуби от полякинята Йоланта Завадска, номер 10 по ЕЛО.

След първите два кръга само 12 от всички 123 шахматистки имат максимален актив от 2 точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари