Български национал по хокей на лед почина в САЩ

0

42-годишният Васко не успя да пребори рака

Дългогодишният състезател по хокей на лед на "Славия" и националния отбор Васко Полизоев е починал на 42 години в САЩ, след като не успя да се пребори с рака, съобщиха от хокейната федерация.

Васко започва да се занимава с хокей в далечната 1987 година, когато идва на пързалка "Славия", която е буквално на 10 метра от блока в който живее.

Той попада в отбора воден от треньора Пламен Христов, който е един от най-переспективните на този момент и успехите не закъсняват. Там в този момент тренират едни от най-добрите деца за възрастта си, като Атанас Маслянков, Мартин Миланов, Иван Славов и др.

Следват шампионски титли за деца, юноши и по късно за мъже и медали от световни първенства в които Васко участва.

Полизоев от дете играе в една нападателна тройка заедно с Атанас Маслянков и Мартин Миланов в клубния Славия и в националните отбори за юноши, младежи и мъже до 2000 г.

По професия е инженер физик и в началото на 2000 г. заминава за САЩ и се устройва в Тусон, Аризона, където става професор в местния университет.

В последните години от живота си Васко работи за технологични гиганти, като Tesla, Apple и Texas Instruments. Но никога не изоставя любовта си към хокея, като винаги намира време да играе в американските аматьорски лиги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари