Български магьосник: Завист, омраза и любов подтикват хората да се обръщат към магията

5
Нашата магическа традиция има доста с какво да стресне западния човек, каза Георги Мишев
Нашата магическа традиция има доста с какво да стресне западния човек, каза Георги Мишев

Нашата магическа традиция има доста с какво да стресне западния човек, каза Георги Мишев

„За съжаление, въпреки че вече живеем в едни по-модерни времена, мотивите като завист, омраза, любов продължават да подтикват хората да се обръщат към магията“.

Това обясни в ефира на „NOVA“ изследователят на български магии Георги Мишев, който твърди, че дори ги практикува. Според него определени ритуали могат да се ползват и с грешни мотиви.

„Хора са намирали такива косми, игли, пирони, бръснарски ножчета и изсъхнали клечки. Една голяма част от всички тези неща са правени с цел да изплащат човека, но всъщност в миналото се казваше, че най-лоишите и зловредни магии са тези, които човек не може да открие. Идеята е била такава, че колкото по-дълго е този зловреден предмет там, толкова по-дълго излъчва своята отрова“.

Той допълни, че предметите, които се използват, обикновено се асоциират с неприятни неща като смърт, болест, с нещо остро, режещо или съхнещо. Изследователят разказа и за по-крайни магии от разлошкия край, които са свързани с колене на кокошки. Георги Мишев е записвал разкази на хора, които са откривали заклана кокошка пред вратата и допълни, че в случая самата гледка е достатъчна стряскаща за човек. Когато впоследствие в семейството има определени събития като катастрофа или смърт, няма как хората да не правят някаква връзка.

„Аз мисля, че нашата магическа традиция има доста с какво да стресне западния човек“.

Той допълни, че магията е навсякъде около нас, но рядко е виждана и разпознавана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    до 1
    Не е правилно. Магията е нещо истинско и нещо много страшно и опасно. И който се занимава с магия накрая сам се изгаря. Единствената истина е Исус, Той е спасението. Слава на Исус! https://www.youtube.com/watch?v=EO3BgqS0ggk
  • -4
    1
    Минувач
    Български магьосник= Български мошеник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари