Български изби спечелиха 14 медала от престижен конкурс за вино във Франция

0
Тази година са се конкурирали 3000 проби вина от 30 държави. Вината са дегустирани от 130 специалисти от 40 държави
Тази година са се конкурирали 3000 проби вина от 30 държави. Вината са дегустирани от 130 специалисти от 40 държави Снимка: "Вила Ямбол"

Български изби спечелиха общо 14 медала на тазгодишния престижен винен конкурс Vinalies Internationales в Париж, Франция

 “Вила Ямбол“ донесе най-много отличия за страната ни – осем. Другите оценени български изби са „New Bloom Winery“, „Katarzyna“ и „Domaine Boyar“. Организатор на конкурса е френският Съюз на енолозите, предаде БТА. 

Тази година са се конкурирали 3000 проби вина от 30 държави. Вината са дегустирани от 130 специалисти от 40 държави.

Призовете на избата са основно за винената серия, носеща името на античния тракийски град Кабиле край Ямбол. Серията е създадена заради традициите на винопроизводството в региона, които датират от времето на траките. 

Със златни и сребърни медали във Франция са отличени български вина от сортовете мерло, каберне совиньон, каберне фран, сира, пти вердо, шардоне, совиньон блан. На българско вино е присъдено и специалното отличие „Голям златен медал“, като наградата се връчва само на продукти с топ качество, оценени с над 92 точки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    14 медала? Че то и на Златният Орфей нямаше толкова много отличия.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари