Български фолклорен събор в Кеймбридж

1
Събитието ще започне в 11:00 часа местно време
Събитието ще започне в 11:00 часа местно време Снимка: Инициатива "Малката България", Кеймбридж

Събитието ще започне в 11:00 часа местно време

Български фолклорен събор под наслов „Събрахме се!” ще се проведе днес в Кеймбридж, Великобритания. Това съобщи Тюркян Али, директор на Българското неделно училище (БНУ) „Васил Левски” в Кеймбридж, предава БТА.

Съборът е организиран от Инициатива „Малката България“, Кеймбридж, с участието на „Български народни танци в Кеймбридж”, „Balkan Dance for Fitness”, БНУ „Васил Левски“ и православна мисия „Св. Йоан Кръстител”, Кеймбридж.

Събитието ще започне в 11:00 часа местно време и ще продължи до 15:00 часа. Адресът е: Nuns Way Pavilion, Nuns Way, Cambridge СВ4 2PF.

„Това събитие ще ни даде възможност заедно да почетем обичаите и ценностите, които са ни оформили и са запазили уникалната ни идентичност силна, дори докато живеем далеч от родината си”, е посочено в страницата на събитието във Фейсбук.

Съборът ще включва танцови изпълнения, народни песни, забавления за малчуганите, викторина и конкурс за български носии.

Организаторите отправят покана за „един незабравим празник на българските традиции, колоритни ястия, музика и танци”. Те призовават всеки, който има желание да отиде, да облече българска носия, риза или аксесоар в български стил, за да бъде показана красотата на българската дреха. Има и призив гостите да донесат „вкусни домашни ястия и напитки, които да споделим и похапнем заедно”.

Инициатива „Малката България“ - Кеймбридж си поставя за цел проучването и запазването на изконните духовни и културни ценности на българския народностен дух и самобитност. Нашите усилия ще бъдат насочени към тяхното разпространение като отличителен белег на нашия народ. Вярваме, че предаването и развитието на българската самобитност, вярвания, култура и дух, ще ни направи по-силни и по-единни пред предизвикателствата на нашето съвремие, посочват от Инициативата на своята страница във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари