Българска принцеса дари медицинско оборудване на Велико Търново

2
Теофана фон Саксен дари оборудване за общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ и за Дома за възрастни хора „Венета Ботева“
Теофана фон Саксен дари оборудване за общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ и за Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ Снимка: Янтра ДНЕС

Българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен дари медицинско оборудване на общинската белодробна болница.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Дамата дари оборудване за общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ и за Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ – 28 функционални легла с матраци, шкафчета, одеяла, медицински пособия и консумативи.

Кметът Даниел Панов лично се срещна с Теофана фон Саксен, за да ѝ благодари за помощта. Дамата с благородническа титла години наред подкрепя здравни заведения и центрове за социални услуги в старопрестолния град.

Теофана фон Саксен е с корени от Велико Търново. Неин баща е известният великотърновски търговец Петър Аладжов - банкер и върховен комисар на военновременното стопанство на царска България. Българската принцеса на Саксония се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност близо три десетилетия. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени около 3000 болнични легла. Общата стойност на даренията за страната надхвърля няколко милиона лева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари