Българо-румънски екипи ще следят за безопасността на движеието

0
Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и изградените традиционни отношения
Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и изградените традиционни отношения

Започва работата на българо-румънски екипи по безопасност на движението.

Те ще патрулират в пограничните райони на Видин-Калафат, Русе-Гюргево, Добрич-Негру вода и Силистра-Кълъраш

В петък – 26 юни, започват работа смесените българо-румънски екипи, които ще се грижат за безопасността на движението в пограничните райони. За пореден път съвмесените екипи ще работят през активния летен сезон, когато започва интензивен трафик на румънски и български туристи.

Съвместната контролна дейност е основана на взаимния позитивен опит и изградените традиционни отношения, както и на базата на подписаните на 28 юни 2010г. в Гюргево от двете страни „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на България и Румъния“.

Работата на екипите се осъществява по график, съобразен с дните с очаквана висока интензивност на движението. Ще се контролират предимно скоростните режими, неправилното изпреварване, употребата на алкохол, валидността на документите на водача и пътното превозно средство, техническото състояние на автомобилите, превозването на контрабандни цигари и стоки и на лица с нередовни документи за пребиваване.

Инициативата се осъществява за шести пореден път, присъствието на екипите има доказан превантивен ефект, същевременно командированите служители са изключително полезни за сънародниците си, потърсили помощ или съдействие от органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари