Българка подпалва италиански магазини, за да не плаща на касата

1
При един от пожарите е загинал собственикът на търговски център до Торино
При един от пожарите е загинал собственикът на търговски център до Торино

При един от пожарите е загинал собственикът на търговски център до Торино

Българка беше арестувана за умишленото предизвикване на пожари в търговски центрове в Италия, с цел да не плаща стоката си на касата. При един от огнените инциденти обаче загинал шефът на магазина, съобщиха медиите, цитирани от вестник „24 ЧАСА“. Затова тя се разследва и за убийство в резултат на друго престъпление.

36-годишният собственик китаец на търговски склад в Монтичело д’Алба, до Торино, загинал след възпламеняването на част от помещенията му. Според разследването на прокурора Лаура Деодато българската гражданка, която е обвиняема сега, намерила „начин” да не плаща стоките, взети от нея в магазините. Тя отивала в супермаркет или голям търговски център, слагала в количката си за пазаруване избрани продукти и малко преди да се отправи към касата, се скривала между рафтовете и предизвиквала пожар. Това неминуемо водело до хаос заради включването на противопожарните аларми и заради изплашените тълпи хора, които се опитвали да напуснат мястото. Така със стоката си българката се изнизвала през касата, без да плати сметката си.

По подобен начин действала и при случай в търговски център в Кастело ди Канели на 21 септември. Тогава се вдигнал огромен пушек над магазина за обувки в него, който все още бил отворен. Пожарникарите пристигнали на място и установили, че пожарът е предизвикан умишлено. След контролирането на кадрите на видеокамерите карабинерите стигнали до вероятната извършителка. Виждало се как тя се отдалечава от мястото, след което потегляла с колата си от паркинга малко след включването на алармата.

След идентифицирането ѝ властите започнали да следят нейните движения. Така те били по стъпките ѝ, когато дни по-късно пламнал нов пожар, този път в малък супермаркет в Монтичело д’Алба, където българката влязла да пазарува.

И този път методът на действие бил същият. В момента на пожара обаче собственикът бил при счетоводителя. Съпругата и негов служител го предупредили за инцидента в магазина. Собственикът побързал да се върне, но влязъл през задния вход, без да бъде видян от другите.Неговият труп бил открит едва по-късно от пожарникарите. Предполага се, че мъжът искал да спаси документи и пари от офиса в задната част на магазина, но е бил натровен от токсичните газове. С натравяния е и жена му, която постъпила в болница.

Българката е била арестувана, а ден след това мярката за задържане е била потвърдена от властите. Не е ясно името на пироманката, но се знае, че живее в зоната Канелезе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Аре, аре!
    Тая не е българка. Това са цигански мурафети.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари