Българка почина във Виена, не издържа трансплантация на бял дроб

3
Близки събират пари за прибиране на тялото ѝ
Близки събират пари за прибиране на тялото ѝ Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Хората в Раковски скърбят за Таня

32-годишната Таня Боргоджийска от Раковски, която от години се бори с множество заболявания, е починала във Виена тази сутрин. Не могла да издържи трансплантацията на бял дроб. Трагичната вест оповести Лиляна Славова и излезе с призив към съгражданите си да съберат средства за транспортиране на тялото. 

"Семейството няма възможност. Нека, който може, да помогне на хората да си докарат детето и да го погребат", отправи апел Славова, която е съседка. И специално се обърна към представителите на бизнеса от Раковски.

Само за транспортирането били нужни около 2000 евро, но има вероятност сумата да нарасне. Отделно трябват и пари за погребение.

"Жената е млада и от години се бори с доста заболявания. Общината е помагала през годините, организирала е кампании. Явно във Виена не са могли да й помогнат", коментира депутатът от Раковски Младен Шишков.

Майката на Таня починала млада. Баща й и баба й с големи мъки и лишения отгледали две деца. "Откакто се е родила, е с болно сърце. И все по болници и санаториуми. Съседите непрекъснато помагахме", разказа пред "24 часа" Славова.

По думите й младата жена не могла да издържи трансплантацията и тази сутрин е починала.

Десетки от Раковски изказват съболезнования и изразяват готовност да откликнат с каквото могат. Според Шишков самата община също ще отпусне сума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари