Българка може да стане една най-изявените млади личности в света

2
София Калинова се бори за световен приз
София Калинова се бори за световен приз Видео: News7

София Калинова може да влезе в десетката на най-изявените млади личности в света за 2015 г.

Българка може да стане една от 10-те най-изявени млади личности в света за 2015-та година. Инициативата е на международна неправителствена организация и се провежда от 1983-та година насам. България участва в състезанието за първи път. Сред отличените през годините са Елвис Пресли и Джеки Чан.

Над 200 души между 18 и 40 години от цял свят с различни постижения в бизнеса, икономиката, политиката и медицината кандидатстват за една от 10-те най-изявени млади личности в света. След тежка битка с другите претенденти от нашата страна, София Калинова е стигнала до полуфинал и има реални шансове да се пребори за място в челната десятка. Тя живее в пълна тишина и от години се бори за подобряване на живота на глухите у нас.

"Още когато бях в 12 клас в гимназията, бяха ми казали преди матурите, че няма да има възможност да уча английски, защото не чувам. Аз бях малко изненадана, защото може да се намери начин за глухите, които имат желание, да учат чужди езици да учат", разказва София.

Усилията й дават резултат и в момента всеки в нейното положение може да учи чужди езици. След гимназията тя работи като доброволец, за да защити правата на глухите у нас. Завършва политология и право в Дъблин. Сега ще се отдаде на изпитите, но след тях отново ще се посвети на каузата. "Целта ми е да помогна на образователната система в България, защото в България има изключително много пропуски, много проблеми за разрешаване по повод образованието на глухите. И аз истински се надявам, че хората ще ме подкрепят."

Именно заради усилията си да помогне на глухите, София е номинирана за 10-те най-изявени млади личности в света.

"Има хора, които не толкова задкулисно - те не търсят славата, а трябва да бъдат признати за техните постижение. Това е начин от една страна те да бъдат признати, от друга, хората по някакъв начин да бъдат вдъхновени от тях и да се опитат да направят същите добри неща", коментира Анна Николова, президент на JCI, София.

До 19-ти август можем да подкрепим София на интернет страницата на организацията. Вотът на хората ще бъде прибавен към гласовете на международно жури, което ще определи 10-те най-изявени млади личности в света на церемония в Япония през ноември.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари