Българка е под домашен арест след операцията срещу калабрийската мафия

0
Живка Димитрова фигурира в публикуван от италианските медии списък с всички задържани в днешната операция
Живка Димитрова фигурира в публикуван от италианските медии списък с всички задържани в днешната операция Снимка: БГНЕС / архив

Българка фигурира в публикуван от италианските медии списък с всички задържани в днешната операция срещу калабрийската мафия Ндрангета.

Имената са разделени на задържани и поставени под домашен арест. Във втората група попада DIMITROVA Zhivka Taneva (Живка Танева Димитрова). Човек с такова име не присъства в публикации, посветени на Ндрангетата, нито в бази данни в България като Търговския регистър, съобщи "Дневник".

След операцията срещу стотици (сред тях политици и служители на реда) свързани с организацията, наречена втората най-голяма в италианската история, първоначалният списък съдържаше имена на бивши депутати, кмет и общински служители, адвокати и други, включително бивши и настоящи ръководители от Карабинерите.

Италиански медии като "Ла стампа" и "Кориере дела Сера" писаха днес, че някои от заподозрените са засечени и "арестувани в Германия, Швейцария и България" в сътрудничество с местните полицейски сили.

В София обаче вътрешният министър Младен Маринов каза днес пред журналисти в парламента, че до момента няма информация за извършени арести в България по искане на италианските служби. Маринов каза още, че българските власти в контакт с италианските и не е ясно по каква причина името на страната съществува в тази операция.

"Дневник" е изпратил въпрос до Министерството на външните работи, за да разбере дали в институцията са постъпвали данни за задържани български граждани с това или други имена във връзка с операцията на територията на Италия, Германия или Швейцария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари