Арестуваха близо 140 заподозрени във връзки с мафията в Италия

2
Операцията е била с кодово име "Нощно синьо"
Операцията е била с кодово име "Нощно синьо" Снимка: ANSA

Операцията е била с кодово име "Нощно синьо"

Италианските власти са арестували около 140 заподозрени във връзки с мафията при две операции, проведени в цялата страна, предаде ДПА като се позова на съобщение за медиите от днес.

Полицията задържа 65 заподозрени в южната област Калабрия и 13 заподозрени в северния град Бреша в операцията, наречена "Нощно синьо" (Blu Notte). Предполага се, че заподозрените са били част от калабрийската мафия Ндрангета, една от водещите мафиотски организации в европейската търговия с наркотици. Прокуратурата обвинява лицата във връзки с мафията, трафик на наркотици, пране на пари и изнудване. Голяма част от задържаните са вече в предварителния арест, а останалите са под домашен арест или пък са с наложени ограничения, информира БТА.

Властите казаха, че разследването им е позволило да придобият по-добра представа за прословутия клан на Ндрангета Коска Белоко от град Розарно, близо до пристанището Джоя Тауро. Счита се, че семейството е участвало активно в трафика на наркотици и оръжие в продължение на няколко поколения. След смъртта през октомври на дългогодишния глава на семейството внукът му пое бизнеса.

Джоя Тауро се смята за важен център в международната търговия с наркотици, като там акостират кораби от Южна Америка. В миналото пристанищните власти са откривали в транспортни контейнери огромни количества кокаин на стойност милиони евро.

При друга операция срещу организираната престъпност на остров Сицилия полицията арестува около 60 души, от които 48 бяха изпратени в предварителния арест. Заподозрените са обвинени в трафик на наркотици между Калабрия и Сицилия. Съобщава се, че те са действали главно в Месина, където фериботите пристигат от Реджо Калабрия. Твърди се, че по време на пандемията те са транспортирали наркотици в линейки през пролива, за да избегнат полицейски проверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари