Българка дебютира с гол за швейцарския "Лугано"

0
Това е първият ми професионален договор и е нещото, за което съм мечтала, борила и продължавам да работя, сподели Симона
Това е първият ми професионален договор и е нещото, за което съм мечтала, борила и продължавам да работя, сподели Симона

Страхотен дебют за новия си отбор „Лугано” (Швейцария) направи една от най-добрите български футболистки в момента – Симона Петкова.

Преди броени дни тя подписа професионален договор в елитния швейцарски клуб, след като игра в „Лийдс” и „Уотфорд” в Англия. Петкова получи отлична оферта от „Лугано”, която прие, въпреки че бе искана и от италианския „Равена”.

Лугано” е финалист за купата през 2018 г. и вицешампион на Швейцария м.г., като игра и в Шампионската лига и отпадна от „Манчестър Сити”. В снощното гостуване на “Люцерн” в елитното първенство на Швейцария Симона Петкова бе неудържима, като изработи първия гол и сама отбеляза втория, въпреки последвалата загуба.

Още в 4-ата минута българката открадна топката и бе съборена пред пеналта, от прекия свободен удар тя нацели напречната греда и отскочилата топка бе довкарана от капитана Сара Тонели за 0:1. В 14-ата минута Петкова обра овациите с красив удар от малък ъгъл, след който топката влетя под сглобката на гредите – 0:2! До почивката домакините от “Люцерн” изравниха, а през втората част обърнаха мача до 4:2. В следващия кръг Симона Петкова ще изиграе първи мач за новия си тим пред собствена публика, като “Лугано” приема “Грасхопър”.

Това е първият ми професионален договор и е нещото, за което съм мечтала, борила и продължавам да работя! Вярвам, че ми предстоят най-силните емоции, които съм очаквала през целия период в моята футболна кариера!”, сподели за „Велико Търново спорт” Симона Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари