България започва подготовката за присъединяване към ОИСР

0
Това е най-сериозното интеграционно усилие на нашата страна след приема ни в ЕС и НАТО, обяви Николай Милков
Това е най-сериозното интеграционно усилие на нашата страна след приема ни в ЕС и НАТО, обяви Николай Милков Видео: БНТ

Присъединяването на България към ОИСР е най-сериозното интеграционно усилие на нашата страна след приема ни в ЕС и НАТО

Това заяви външният министър Николай Милков на брифинг в МС, предава БНТ.

В началото на редовното заседание на кабинета, служебният премиер обяви, че ще бъде прието постановлението за подготовка на членство на страната ни в организацията.

"Тази тема винаги е била приоритетна за МВнР, сега и за служебното правителство. Присъединяването ще засегне всички сфери на обществения живот. Девизът на организацията е "по-добри политики за по-добър живот". Така ние участваме ако не в клуба на богатите, то поне в клуба на тези, които определят най-добрите практики в световен мащаб."

По думите му са единични сферите, към които ОИСР няма касателство - това обикновено са отбраната и вътрешните работи.

Приетото постановление е с координационен характер и доразвива създадения през 2017 г. междуведомствен координациоенен механизъм. Определени са работни групи в зависимост от отделните инструменти и конвенции на организацията.

"На 25 август предстои първото заседание, на което ще бъдат разпределени първите задачи. Целта е до края на септември да бъде изготвен първоначален вариант на т.нар. начален меморандум, по който трябва да работим и който е отговор на пътната карта, дадена ни на 10 юни тази година. Целта е да го финализираме до края на октомври и да го представим през ноември", посочи министър Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    русенец
    Като прислуга ще сме, като какво друго?
  • 6
    3
    daskal
    Това шега ли е? Ние - в клуба на богатите страни! Като какви ще сме там?
  • 2
    2
    Drttrr
    Тези девизи "клуб на богатите" и "по-добър живот" ни лъга още преди десетки години создормон пасе! Истината е точно обратното на казаното! Умишлено вкарват държавата в дълбока криза, фалитът за държавата и за обществото е все по-близо! сащническите агенти/шпиони ще си заминат за сащ, а българските граждани ще останем в чужда държава...
  • 5
    1
    Бранимир
    Държавата държава първенството в почти всички НЕГАТИВНИ КЛАСАЦИИ, иска да се присъедини към ОИСР(OECD), или т.нар. "клуб на богатите". Явно сега и от там искат да усвояват едни пари, "силно нашите хора". Не наусвоихте се!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари