България в топ 3 на най-предпочитаните дестинации

0
Отчита се 30% ръст на ранните записвания от руснаци, 60% - от поляци
Отчита се 30% ръст на ранните записвания от руснаци, 60% - от поляци

За първи път Черноморието ни влиза в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за французи и австрийци, информира Всеки ден.

Отчита се и 30% ръст на ранните записвания на руски туристи, които ще почиват у нас това лято. С близо 60 на сто са се увеличили и заявките от страна на Полша. Това отчете министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи още, че се наблюдава засилен интерес към летните ни курорти и от ирански туристи.

"Около 30% ръст има на ранните записвания от страна на Русия. Имаме ръстове и от Полша, Чехия, Унгария, Словакия. Те варират от 15 до 30%, дори до 60% при Полша", твърди Ангелкова.

По-голям интерес към летните ни курорти има и от Западна Европа. "Франция за първи път има заявен интерес за Черноморието ни, защото досега френските туристи са ни посещавали единствено за културно-исторически туризъм, а по-малко по Черноморието. А сега забелязваме драстичен интерес по отношение на българското Черноморие, включително обявиха България в топ 3 на предпочитаните дестинации за французите за летен туризъм. Австрия също ни обяви в топ 3", каза още Ангелкова.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари