България спечели сребро на олимпийския младежки фестивал в Марибор

0
Радина Величкова е вицешампионка в скока на дължина
Радина Величкова е вицешампионка в скока на дължина Снимка: БОК

Радина Величкова е вицешампионка в скока на дължина

България спечели първи медал на стартиралия вчера в Марибор олимпийски младежки европейски фестивал. В скока на дължина Радина Величкова грабна среброто с 6.09 м, шампионка с 6.32 м е унгарката Бори Рашанеги.

15-годишната Величкова участва в още един финал тази вечер, като с резултат 12,07 сек. се нареди шеста в бягането на 100 м, където титлата бе за естонката Мия От с 11,80 сек. Първите поздравления за медалистката бяха лично от генералния секретар на БОК Белчо Горанов и от щастливата треньорка Ива Пранджева.

В отборното класиране на спортната гимнастика със 156.400 т. Давид Иванов Йоан Иванов Любомир Станоев разделиха четвъртото място с Франция, шампион е тимът на Великобритания със 159.250 т.

В индивидуалната надпревара Давид Иванов е 21-ви със 75.750 т., Йоан Иванов е 28-и със 74.600 т., а Любомир Станоев е 60-и с 67.400 т., златото в многобоя бе за италианеца Томазо Брунями със 79.750 т.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари