България ще отбележи Деня на Европа с редица събития

0
Отбелязваме 20-ата годишнина от разширяването на ЕС през 2004 година
Отбелязваме 20-ата годишнина от разширяването на ЕС през 2004 година

Отбелязваме 20-ата годишнина от разширяването на ЕС през 2004 година

Редица събития ще се състоят в София под егидата на представителството на Европейската комисия в България.

От 21:00 часа ще се състои триизмерно видео мапинг шоу „Твоят глас“ върху фасадата на Национална галерия - Двореца, съобщават от институцията. То е част от третото издание на Фестивала на светлините LUNAR. Организатор на спектакъла „Твоят глас“ е Бюрото на Европейския парламент в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Историята ще отведе зрителите на пътешествие из сложния пейзаж на избора, където всеки прекрачен праг е стъпка в неизвестното, но и неповторима възможност. Ще се редуват проекции на български и английски език, които ще продължат до полунощ, а достъпът е свободен, предаде БТА.

А тези, които няма да могат да видят спектакъла на живо, могат да проследят излъчването му от 21:30 ч. във Facebook страницата и YouTube канала на Европейския парламент в България, съобщиха организаторите.

България ще отбележи 20-ата годишнина от разширяването на ЕС през 2004 г. с празничен концерт „20 години заедно“, организиран съвместно с Представителството на Европейската комисия в България, Столична община и посолствата на Кипър, Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Словения.

На 9 май в Градската градина в София от 16:30 ч. до 20:30 ч. всеки ще има възможност да опита местни храни и напитки от държавите - членки на ЕС, и да се наслади на музика и танци от различни краища на Европа.

Концертът „20 години заедно“ ще започне в 17:30 ч. Детският хор "Пип-Пам" ще изпълни химна на България и химна на Европейския съюз, а сред изпълнителите ще бъдат още: ансамбъл "Българе", ансамбъл „Фалмис“ с изпълнения от Полша и Унгария, ансамбъл "Доправар" с танци от Словакия, Агатангелос с мелодии от Кипър, Луцие Редлова от Чехия, изпълнители от Академията по музика в Любляна, джаз формация "София".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари