България ще чества 20 години в НАТО

1
Организацията на движението в София ще бъде променена на 28 март и 29 март
Организацията на движението в София ще бъде променена на 28 март и 29 март Снимка: БТА / архив

Организацията на движението в София ще бъде променена на 28 март и 29 март

Организацията на движението в част от центъра на София се променя във връзка с честването на 20 години от приемането на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 12:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Кн. Александър I“.

От 08:00 ч. до приключване на събитието на 29 март на площад „Николай Гяуров“ и на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“. Изключение се допуска за автомобилите на гостите поканени на събитието.

От 14:00 до 22:00 часа на 28 март и от 07:00 ч. на 29 март до 02:00 ч. на 30 март се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г. С. Раковски“ и площад „Независимост“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи.

От 14:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за тези часове на посочените места.

През 2004 г., на 29 март, България, заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения официално се присъединява към Алианса. Годишнината ще бъде отбелязана с разнообразни събития, съобщиха вчера от Министерския съвет. На 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО". Национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството. Отбелязването на годишнината ще продължи с тържествен концерт „20 години България в НАТО“, организиран от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи, на 29 март от 18:00 часа на пл. „Княз Александър I“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    8
    Недоразбрал
    Я кажи за кой християнски съюз говориш, оня на Путлер, дето изпрати сирийци и чеченци да избиват източно православни християни на връх Великден, за него ли? За онази църква детоглавния поп е полковник Гундяев и одобрява братоубийствената война в Украйна. За него ли говориш. За това, че искат да ни хвърлят в Евразия - и без това "самая могучая" армия снабира заблудени овце от Индия, Непал и Шри Ланка. За това ли говориш? Нещастно изчадие, върви си в Евразията, върви си в Москва, ама най-добре върви зад Урал, там където ти е мястото.
  • 4
    7
    666
    България незабавно трябва да излезе от нато, ес, СЗО, шенгени-легени и да си влезем в християнския коловоз, а не в лъгъбътъ коловоза на агресора, на терориста сащ и англия!
  • -1
    6
    руZZшлямски трол
    Ние мразим балхария, еврогейския союз,нато-мато-сфумато!искаме си сатрапистан и жълтите копейки!искаме да сме най-бедни и прости в европа и обичами "вгъZZраждани"=БКП=ОПГ ГРОБ=ИмаТакиваНештасници!балкария да мре,слава на роZZиа! :)
  • 6
    5
    русенец
    И какво ще честваме? Убитите българи в чужди войни, разбирай войни на Хамерика? Колкото по-бързо излезем от тази търговска организация, толкова по-добре за нас и децата ни!
  • 2
    4
    чичомиткобрат
    Ако България не напусне НАТО, същите ще ни унищожат съвсем скоро. Запада е вдигнал мерника на всички Православни Християнски народи в момента. Укронацистите ще бъдат унищожени като държава и нация, въпреки че такъв народ няма, и те са малоруси, но пак запада ще ги унищожи, най-малкото не им дават да преговарят за мир, а наркомана сложен от запада за дикатор на украина махна изборите, за да не могат да го свалят от власт, защото има нормални украинци, които не искат да се бият с Русия и не искат да умрат за един наркоман и западните му кукловоди и ще гласуват против него, а него го е страх, че ще си получи заслуженото и украинци ще го убият.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари